Ajankohtaista Navhöjden grund för minimiavstånd
16.2.2021

Pedersöre päätti tuulivomaloiden vähimmäisrajasta

Pedersöre ottaa käyttöön vähimmäisrajan tuulivoimalan ja asutuksen välillä, joka on yhdeksän kertaa navan korkeus. Näin kunnanvaltuusto päätti maanantai-iltana.

Päätös on vastaus Tore Stenmarkin aloitteeseen, jossa hän ja muut allekirjoittajat ehdottivat, että Pedersöre kunta ei hyväksyisi tuulivoimaloita, jotka sijaitsevat lähempänä kuin kaksi kilometriä asuttua rakennusta.

Kunnanhallituksen ehdotus oli, että tuulivoimaloiden ja rakennusten välisestä vähimmäisetäisyydestä ei tarvita periaatepäätöstä, koska kaavoitusprosessi ja vaikutusselvitykset antavat niin tarkan ja yksityiskohtaisen kuvan, että niiden perusteella voidaan arvioida etäisyyden tarvetta.

RKP-ryhmä toi kokouksessa esille kompromissin, jonka mukaan vähimmäisraja olisi yhdeksän kertaa navan korkeus. Äänestyksessä RKP:n ehdotus sai 27 ääntä, kunnanhallituksen ehdotus 5 ääntä ja 3 valtuutettua äänesti tyhjää.

Valtuusto ei hyväksynyt Tore Stenmarkin ehdotusta, jonka mukaan kunta vaatisi ympäristövaikutusten arviointia kaikille tuulivoimahankkeille, jotka koskevat enemmän kuin yhtä tuulivoimalaa.

Kokoustallenne on katsottavissa

Voit seurata koko tuulivoimakeskustelua kunnan Youtube-kanavalta. Keskustelu vähimmäisrajasta alkaa kohdassa 2:08.