Ajankohtaista Lautakunta ehdottaa frisbeegolfradan sijoittamista Sandsundiin
4.11.2020
Kuvassa henkilö heittää frisbeen kohti koria.

Viktor Kock ja valtuustoaloitteen muut allekirjoittajat ehdottavat että Pedersöre selvittää minne kunta voisi sijoittaa frisbee-golfradan kunnan omistamalle alueelle.

Lautakunta ehdottaa frisbeegolfradan sijoittamista Sandsundiin

Tekninen lautakunta ehdottaa, että Pedersöre selvittää mahdollisuudet ja kustannukset 18-väyläisen frisbeegolfradan rakentamiseen Sandsundiin. Alue, jolle rata voitaisiin rakentaa, on suuruudeltaan kymmenen hehtaaria ja sijaitsee Lodentien molemmilla puolilla, lähellä Skutnabbantietä. Kyseessä on kunnan omistama maa-alue, jolle ei vielä ole laadittu asemakaavaa. 

Kartta Aloite uudesta frisbeegolfradasta, PDF 62 KB.

Kunnan viheralueiden mestarin Hans Björklundin mukaan alue koostuu pääosin metsämaasta, ja sen seurauksena kenttäkin olisi metsäpainotteinen.

– Voimme tehdä lievän harvennuksen. Metsäradalla pitää kuitenkin olla puita. Suunnittelijan kanssa käydään keskustelua tästä, mikäli asia etenee, Björklund sanoo.

Jos alueelle myöhemmin laaditaan asemakaava, tekninen lautakunta ehdottaa, että frisbee-golfrata siirretään muualle, mikäli asemakaava ei salli sen pysymistä samassa paikassa.

Ehdotus on lautakunnan vastaus aloitteeseen, jonka Viktor Kock jätti kunnanvaltuustolle 25. toukokuuta 2020. Kock ja muut allekirjoittajat ehdottavat aloitteessa, että Pedersöre selvittää yhteistyössä aktiivisten harjoittajien kanssa, minne kunta voisi sijoittaa frisbee-golfradan kunnan omistamalle alueelle.

Lautakunnan ehdotus etenee seuraavaksi kunnanhallitukselle.

Kuva on Lodentieltä, Skutnabbatien liittymän kohdalta. Tien molemmilla puolilla on metsä.

Alue, jolle rata voitaisiin rakentaa, on suuruudeltaan kymmenen hehtaaria ja sijaitsee Lodentien molemmilla puolilla, lähellä Skutnabbantietä.