Ajankohtaista Kunnanvaltuuston kokouspäätökset 22.3.2021
23.3.2021

Kunnanvaltuuston kokouspäätökset 22.3.2021

Pedersören kunnanvaltuusto kokoontui etänä maanantai-iltana. Tässä seuraa lyhyt yhteenveto tehdyistä päätöksistä.

 

Lisämääräraha Sportiksen lattian kunnostamiseen

Valtuusto myönsi 53 430 euron lisämäärärahan Sportiksen lattiamattojen vaihtamiseen ja kattopaneelien pölynsidontaan.

Päätös syntyi äänestyksen jälkeen.

Tämän vuoden talousarviossa lattiaremonttiin on varattu 150 000 euron määräraha, mutta urheiluseura IK Falken oli pyytänyt, että kunta valitsisi kalliimman mattotyypin, joka sallisi piikkareiden käytön.

IK Falken tarjoutui osallistumaan lisäkustannuksiin 16 033 eurolla, tarkoittaen, että kunnan osuus lisäkustannuksista olisi ollut runsaat 37 000 euroa.

Kunnanhallituksen esitys oli, että valtuusto myöntäisi 37 000 euron lisämäärärahan.

Yvonne Borgmästars ehdotti, että kunta vastaa koko summasta myöntämällä 53 430 euron lisämäärärahan. Häntä kannatti 21 valtuutettua, 11 äänesti hallituksen esityksen puolesta ja 3 äänesti tyhjää.

Lattiamaton kunnostamisen kokonaiskustannukset nousevat 187 000 euroon.

 

Kuntastrategia 2025

Kunnanvaltuusto hyväksyi kunnan uuden strategian "Ett strå vassare – Pedersöre 2025". Strategiassa määritellään, kuinka kunta toteuttaa tavoitteensa vuoteen 2025 asti. Voit tutustua strategiaan tästä: Ett strå vassare – Pedersöre 2025, PDF 379 KB. Suomenkielinen käännös puuttuu vielä mutta on tulossa. 

 

Toimintasuunnitelma seksirikosten ehkäisemiseksi Pedersöressä

Kunnanvaltuusto käsitteli kaksi vuotta sitten (28.1.2019) ylimääräistä asiaa, joka koski viimeaikaisia tilastoja Pedersöressä ilmoitetuista seksirikoksista. Ilmoitettujen tapausten määrä huolestutti. Kunnanvaltuusto nimitti silloin työryhmän laatimaan toimintasuunnitelman seksirikosten ehkäisemiseksi Pedersöressä.

Toimintasuunnitelma on valmis, ja se hyväksyttiin valtuustossa maanantaina. Suunnitelma keskittyy seksuaalisen häirinnän ennaltaehkäisemiseen ja seksirikosten estämiseen. Tavoitteena on myös, että kaikki toimialat työskentelevät säännöllisesti seksuaalisen häirinnän estämiseksi.

Suunnitelmassa on ohjeita, joita käytetään alaikäisten fyysisen tai seksuaalisen hyväksikäytön epäilyn yhteydessä. Lisäksi suunnitelma käsittää kunnan yhteistyökumppaneiden tekemää ennaltaehkäisevää työtä.

Toimintasuunnitelma löytyy vain ruotsiksi tässä vaiheessa: Handlingsplan för förebyggande av sexualbrott i Pedersöre kommun, PDF, 224 KB.

 

Vesihuoltolaitosten toiminta-alueet talousvesipalveluille vahvistettiin

Voimassa olevan lainsäädännön mukaan vesihuoltolaitosten toiminta-alueet on tarkistettava ja päivitettävä säännöllisesti. Pedersöressä on tehty päivitys, jonka kunnanvaltuusto hyväksyi.