Ajankohtaista Kunnanhallitus myönsi jäähallille 40 000 euron avustuksen
30.8.2022
Jäähalli. Hallin edessä on pysäköityjä autoja.

Sähkön hinnan nousu on heikentänyt jäähalliyhtiön taloutta.

Kunnanhallitus myönsi jäähallille 40 000 euron avustuksen

Kunnanhallitus päätti maanantain kokouksessaan myöntää Pedersören jäähalli Oy:lle 40 000 euron avustuksen. Jäähallin toiminta on palannut pandemiaa edeltäneelle tasolle, mutta sähkön hinnan nousun vuoksi toiminta on tappiota tuottava. Jäähalliyhtiön talous on heikentynyt rajusti ja yhtiöllä on akuutteja likviditeettiongelmia.

– Normaalioloissa yhtiöllä ei olisi huolia. Toivon, että 40 000 euron avustus riittää loppuvuoden. Se tietysti riippuu siitä, miten sähkön hinta kehittyy, sanoo Pedersören kunnanjohtaja Stefan Svenfors.

Kunnanhallitus päätti myös palauttaa vuoden 2022 kiinteistöveron, yhteensä 4 612,53 euroa, Pedersören jäähallille. Ensimmäisessä vaiheessa kunta maksaa korvauksen ensimmäisestä erästä, 2 306,20 euroa. Loput maksetaan, kun yhtiö esittää kuitin maksetusta verosta. Avustus maksetaan yhdistysavustusmäärärahasta.

Jäähalliyhtiö oli hakenut palautusta sillä perusteella, että vastaavat yhdistysten omistuksessa olevat liikuntatilat kunnassa on vapautettu kiinteistöverosta, koska yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöveroprosentti on 0,00 prosenttia.