Ajankohtaista Kokoontumisrajoitus jatkuu pienin lievennyksin
23.10.2020

Kokoontumisrajoitus jatkuu pienin lievennyksin

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella jatketaan marraskuussa kymmenen hengen kokoontumisrajoituksilla, pienin lievennyksin. Alle viidenkymmenen hengen kokoontumisiakin voidaan järjestää, mikäli turvallisuus voidaan taata. 

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston marraskuun rajoituspäätös rajaa kokoontumiset tartuntatautilain nojalla Vaasan sairaanhoitopiirin kuntien alueella niin, että yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä on edelleen 10 henkilöä. Näiden kuntien alueella on kuitenkin mahdollista järjestää myös enimmillään 50 henkilön tilaisuuksia ja kokouksia, mikäli turvallisuus niissä voidaan taata.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella tartuntojen määrän hallitsematon kasvu on pysähtynyt, mutta tilanne vaatii vielä muita alueita varovaisempaa käyttäytymistä joukkokokoontumisissa.

Kuntien tekemillä päätöksillä on paikallisen tilanteen vaatiessa mahdollista tiukentaa tai täydentää aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia. Mikäli tilanne alueella olennaisesti muuttuu, aluehallintovirasto arvioi tätä kokoontumisia koskevaa rajoituspäätöstään uudelleen.

Yleisötilaisuuksien ja kokoontumisten turvallisuus tulee varmistaa asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla.

Avin päätös kokonaisuudessaan: Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätös 23.10.2020.

Usein kysytyt kysymykset

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos