Ajankohtaista Haussa Pedersören kunnan osallistuvan budjetoinnin kohde
26.6.2023
Juliste, jossa lukee: Medborgarbudget, osallistuva budjetointi. Kom med ditt förslag före 11.8.2023. Jätä ideasi 11.8.2023 mennessä. Taustakuvana yleiskuva Pedersören urheilukeskuksen yleisurheilukentästä, parkkipaikka ja jäähalli.

Haussa Pedersören kunnan osallistuvan budjetoinnin kohde

Pedersören kunta käynnistää ensimmäisen asukasbudjettinsa. Osallistu kyselyymme!

Pedersören kunnanvaltuusto päätti joulukuussa, että kuluvan vuoden talousarvioon varataan 10 000 euron määräraha osallistuvaan budjetointiin. Nyt keräämme hyviä ideoita sen kohteeksi. 

Osallistuvassa budjetoinnissa jokainen kuntalainen pääsee ideoimaan ja äänestämään, miten rahasumma käytetään. Ehdotuksia voivat tehdä sekä kunnassa vakituisesti asuvat että loma-asukkaat.

Mihin sinun mielestäsi rahasumma pitäisi käyttää? Mitä asukkaat kaipaavat Pedersöreen?

Vastaa kyselyymme alla olevan linkin kautta ja vaikuta!

Miten osallistuva budjetointi toimii?

Osallistuva budjetointi alkaa avoimella verkkokyselyllä, jolla kerätään hyviä ideoita. Ideoiden keruuaika on 26.6.–11.8.2023.  Tulleista ideoista valitaan noin 5–10 jatkoäänestykseen.

Voittava ehdotus toteutetaan osana kunnan toimintaa.

Jätä ideasi ja osallistu kyselyyn täällä: Osallistuvan budjetoinnin ideointikysely kuntalaisille.

Mitä on osallistuva budjetointi?

Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat otetaan mukaan päätöksentekoon, tässä tapauksessa päättämään tietyn rahasumman käytöstä. Ideointivaiheessa kaikki pedersöreläiset saavat esittää ideoita oman asuinalueensa, kylän tai koko kunnan kehittämiseksi. 

Toimintatapa voidaan hyödyntää, kun tehdään päätöksiä esimerkiksi investoinneista tai palveluista. Tavoitteena on lisätä asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia sekä vuoropuhelua asukkaiden ja kunnan välillä.

Lisätietoja antaa talous- ja kehityspäällikkö Kennet Nyman, tel. 040-1320 600, kennet.nyman@pedersore.fi.