Ajankohtaista Pännäisten hyvinvointiasema on aloittanut toimintansa
7.1.2020

Pännäisten hyvinvointiasema on aloittanut toimintansa

Hyvinvointiaseman henkilökunta seisoo ja istuu odotushuoneessa.

Hyvinvointiaseman henkilökunta toivottaa pedersöreläiset tervetulleeksi hyvinvointiasemaan.

Pännäisten hyvinvointiasema on aloittanut toimintansa 7.1.2020 remontoiduissa tiloissa kiinteistössä Axissa (ent. Depocenter) Pännäisissä.

Pedersöreläisillä on nyt mahdollisuus hyödyntää joko Pännäisten tai Ähtävän nykyaikaisen ja toimivan hyvinvointiaseman tarjoamia palveluita. Pännäisten hyvinvointiasema tarjoaa pedersöreläisille sairaanhoidon vastaanotto- ja neuvolapalveluita joka arkipäivä.

– Pedersören sairaanhoidon vastaanotto vastaa suurelta osin Pietarsaaren vastaanottoa. Meillä on myös mahdollisuus konsultoida Pietarsaaren terveyskeskuksen lääkäreitä, mikä tukee hyvin toimintaamme, Pännäisten sairaanhoidon vastaanotosta vastaava terveydenhoitaja Carola Finnäs sanoo.

Sairaanhoidon vastaanotto on auki maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15. Asiakkaat voivat varata ajan puhelinneuvonnan numerosta 06–786 1333.

Kaksi terveydenhoitajaa vastaa lastenneuvolasta ja yksi terveydenhoitaja vastaa äitiys- ja ehkäisyneuvolasta. Neuvolalääkäri on paikalla kerran viikossa.

Hoitotarvikkeita jaetaan tiistaisin kello 10–11 ja torstaisin kello 15–16.

– Jos nämä ajat eivät sovi, uuden ajan voi sopia soittamalla osastonsihteerille, Finnäs sanoo.

Paluumuuton yhteydessä Sosiaali- ja terveysvirasto keskittää useita toimintoja saman katon alle.

Uusiin vuokralaisiin lukeutuvat Pännäisten ja Purmon kotihoidon henkilöstö, jotka ovat saaneet yhteiset toimitilat, sekä sosiaalihuollon henkilöstö, jotka muuttavat kunnantalolta hyvinvointiasemalle. Suun terveydenhuolto jatkaa samoissa tiloissa kuin ennenkin.