Ajankohtaista Bennäs skolanissa on todettu koronavirustartunta
7.10.2020
Pännäisissä sijaitseva Bennäs skola.

Koulu on suljettu tänään keskiviikkona 7. lokakuuta, kunnes selviää kuinka monta on saattanut altistua virukselle.

Bennäs skolanissa on todettu koronavirustartunta – 25 oppilasta karanteenissa

Henkilöllä, joka oleskeli Bennäs skolanissa viime perjantaina, on todettu positiivinen covid-19-tartunta. Tartuntataudeista vastaava lääkäri Johanna Gripenberg on päättänyt, että koulu on suljettu tänään keskiviikkona 7. lokakuuta, kunnes selviää kuinka monta on saattanut altistua virukselle.

Tartunnan saanut henkilö oli oireeton päivällä mutta sai oireita perjantai-iltana. Tapaus voidaan jäljittää Vaasassa todettuun laajaan tartuntaketjuun.

Kaikki 5. ja 6. luokan 25 oppilasta ovat altistuneet virukselle. He ovat karanteenissa kahden viikon ajan 15. lokakuuta asti. Heidät testataan keskiviikkona. Oppilaat siirtyvät etäopetukseen huomisesta lähtien.

Ylimääräisenä turvatoimena myös luokkien 3. ja 4. oppilaat pysyvät kotona koulusta loppuviikon ajaksi, uusia testituloksia odottaessa.

Muut henkilöt, jotka ovat oleskelleet koulussa ja saattaneet altistua tartunnalle, ovat karanteenissa 15. lokakuuta asti. Henkilöt, joilla on oireita, testataan.

Esikoulu ja ensimmäisen sekä toisen luokan oppilaat palaavat normaaliin opetukseen torstaina. He eivät ei ole olleet lähiyhteydessä tartunnan saaneeseen henkilöön.

Kunnan muissa kouluissa ja päiväkodeissa toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti.