Ajankohtaista Ähtävälle rakennetaan uusia vuokra-asuntoja
31.8.2021
Rivitalo, jonka edessä on nurmikko.

Kungsängen rivitalo -hanke noudattaa samaa mallia kuin Pedersöre Bostäderin juuri valmistunut hanke Edsevössä.

Ähtävälle rakennetaan uusia vuokra-asuntoja

Pedersöre bostäder rakentaa kymmenen vuokrahuoneiston rivitalon Yli-Ähtävälle. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa lokakuun loppupuolella.

Kungsängen -rivitalokokonaisuuteen kuuluu kaksi rivitaloa, yhdessä on kuusi asuntoa ja toisessa neljä asuntoa. Konsepti noudattaa samaa mallia kuin yhtiön juuri valmistunut hanke Edsevössä. Kahdeksan asuntoa on suuruudeltaan 48 neliömetriä (2 h+k) ja kaksi on suuruudeltaan 34 neliömetriä, (1 h+kk). Jokaisessa huoneistossa on lasitettu terassi. Rivitalot rakennetaan Nådjärventien viereiselle tontille Essegården ja Ähtävän baptistikirkon väliin.

Kokonaiskustannukset nousevat 1,48 miljoonaan euroon tai 3 285 euroon kerrosneliömetriä kohti. Hintataso on 12 prosenttia korkeampi verrattuna Edsevössä valmistetun hankkeen kustannuksiin.

Kunnanhallitus päätti viimeisimmässä kokouksessaan (23.8.) nostaa Pedersöre bostäderin osakepääomaa 436 00 eurolla. Kunnanvaltuusto on osaltaan myöntänyt Pedersöre bostäderille kunnan takauksen 1 050 000 euron pankkilainaan.

Rakennuslupa myönnetään lähiaikoina. Seuraavassa vaiheessa Pedersöre Bostäder valitsee urakoitsijat ennen rakentamisen aloittamista lokakuun lopussa.

Rivitalojen on tarkoitus olla muuttovalmiita syyskuussa 2022.

Uudet rivitalot herättävät kiinnostusta, Pedersöre Bostäder on jo vastaanottanut tiedusteluita.

Kartta, josta näkyy mihin rivitalot autokatoksineen sijoitetaan.

Rivitalot rakennetaan Nådjärventien viereiselle tontille Essegården ja Ähtävän baptistikirkon väliin.