Ajankohtaista lapsille ja nuorille VIDEO: Tutustu Pedersöre MI:n musiikkitarjontaan
6.2.2023

VIDEO: Tutustu Pedersöre MI:n musiikkitarjontaan

Pedersören kansalaisopisto järjestää paljon musiikkikursseja lapsille ja nuorille – lue tästä lisää opiston kurssivalikoimasta ja katso lyhyt video!

Yksinlaulu nuorille

Tämä kurssi on tarkoitettu 11–19-vuotiaille, jotka pitävät laulamisesta! Laulamme lempimusiikkiasi, pidämme hauskaa ja opimme samalla laulutekniikan, joka avaa äänen mahdollisuudet. Saat valita yhdessä opettaja Anna Harabackan kanssa, mitä lauluja haluat oppia laulamaan omasta tasostasi lähtien. Saat joka viikko 30 minuuttia yksilöopetusta opettajan kanssa.
Kurssi pidetään Löviksellä keskiviikkoiltapäivisin ja -iltaisin. Voit esiintyä konserteissamme, jos haluat. Itseluottamuksesi paranee ja saat esiintymiskokemusta. Siitä voi olla hyötyä myös myöhemmin elämässä!

Viulu

Haluatko oppia soittamaan viulua? Tule kurssille oppimaan Johannan kanssa viulunsoiton alkeita sekä helppoja kappaleita ja lauluja! Myöhemmin edetään svengaavaan kansanmusiikkiin tai muunlaiseen musiikkiin. Soitat 30 minuuttia yksin Johannan kanssa joka viikko lukukauden ajan. Kaikki viuluoppilaat soittavat yhdessä kaksi kertaa lukukauden aikana.

Soittamisen voi aloittaa noin 7-vuotiaana ja tietenkin myös vanhempana. Kurssi pidetään Edsevön koululla keskiviikkoiltapäivisin ja ‑iltaisin. Jos sinulla ei ole omaa viulua, voit vuokrata sen meiltä. Viulunsoitto on ihana harrastus!

Piano

Jos olet täyttänyt 7 vuotta (tai aloittanut koulun), voit alkaa soittaa pianoa tai urkuja jollakin useista kursseistamme. Soittamisen voi aloittaa myös aikuisena. Kaikki soittavat omalla tasollaan iästä riippumatta.

Päätät itse, miten nopeasti etenet. Soitat samaa musiikkikappaletta useita kertoja, jotta opit tekniikan. Soitat 15 minuuttia joka viikko. Jos olet aloittelija, soitat kappaleita nuottikirjasta. Kun olet soittanut jonkin aikaa, valitset kappaleet ja tyylin yhdessä opettajan kanssa.

Opettajat ovat kilttejä ja auttavat sinua vaikeissa tilanteissa, mutta sinun on myös oltava valmis harjoittelemaan kotona kurssi-iltojen välissä. Pianonsoiton opettajiamme ovat Mikael Björklund, Åsa Grankvist ja Håkan Granvik. Eikö olisikin hienoa osata soittaa oma lempikappale pianolla tai uruilla?

Konsertit

Tule kuuntelemaan, kun musiikkioppilaamme esiintyvät konserteissamme, esimerkiksi Gränslös-konsertissa sunnuntaina 12. helmikuuta klo 14 Sursikin Anderssénsalissa tai kansalaisopiston kevätkonsertissa torstaina 20. huhtikuuta klo 18 Anderssénsalissa.  Siellä esiintyvät myös tanssiryhmämme, joissa on mukana eri-ikäisiä lapsia ja nuoria.

Jos sinulla on toiveita muista kursseista, joita voisimme järjestää, voit lähettää kurssiehdotuksen verkkosivuillamme mi.pedersore.fi tai soittamalla numeroon 06-7850 274. Suunnittelemme parhaillaan syksyn kursseja ja haluamme mielellään järjestää kursseja, joita juuri SINÄ toivot!

Teksti: Pia Boström, kansalaisopiston vt. rehtori
Kuva ja video: Hannes Björklund

Piano-oppilas istuu pianon ääressä musiikinopettajansa kanssa.