Ajankohtaista lapsille ja nuorille Valitse ruokalautaselle Hyvää Suomesta
26.3.2024
Ruoka omasta maasta -logo.

Valitse ruokalautaselle Hyvää Suomesta

Hyvää Suomesta-merkki helpottaa suomalaisten tuotteiden löytämistä kaupan hyllyltä. On tärkeää tietää, mistä ruoka tulee. Mitä ikinä syötkin, valitse suomalaista viljelijöidemme tuotettu ruokaa.

Mitä merkintä tarkoittaa?

Hyvää Suomesta-merkki kertoo, että elintarvike on valmistettu suomalaisista raaka-ainesta, suomalaisella työllä. Merkki voi olla pakkauksessa joko pyöreän muotoinen tai Ruokaa omasta maasta -tunnuksen kanssa.

Helpoin tapa tunnistaa kotimainen tuote on varmistaa, että tuotteesta löytyy Hyvää Suomesta-merkki mutta on olemassa myös useita muita merkkejä. Ainesosaluettelo, elintarvike pakkauksen teksti kertoo, mistä maasta esimerkiksi liha on peräisin.

Suomalainen elintarvikeketju on lyhyt ja jäljitettävissä tilalle, jossa tuote on valmistettu. Suomalainen ruoka on monella tapaa erinomaista, hyvää, edullista ja turvallista. Meidän maanviljelijöiden ansiosta suuri osa kauppojen hyllyillä olevasta ruosta on suomalaista. On erittäin tärkeää valita suomalaiset tuotteet niin, että niitä on saatavilla myös jatkossa.

5 vastausta siihen, miksi kannattaa aina valita suomalaisten viljelijöiden ruoka:

1. Maailman puhtain ruoka

2. Tiedät mistä ruokaa tulee

3. Eläimet, jotka voivat hyvin

4. Luo 300 tuhatta työpaikkaa

5. Parempi ilmastolle

Teksti: Maria Berglund, maaseutupäällikkö