Ajankohtaista lapsille ja nuorille Turvallisuus, pizza ja tapaaminen kunnanjohtajan kanssa
17.11.2022
Kommundirektören och kommunstyrelsens ordförande står mitt i sessionssalen. I bänkarna sitter barn och lyssnar.

Kunnanjohtaja Stefan Svenfors ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Johanna Holmäng kertoivat tehtävistään kunnan palveluksessa.

Turvallisuus, pizza ja tapaaminen kunnanjohtajan kanssa

Keskiviikkona oppilaita eri puolilta kuntaa kokoontui Pedersören kunnan lapsiparlamenttiin kunnantalolla. Tapahtuma järjestettiin osana valtakunnallista Lapsen oikeuksien viikkoa.

Jokainen koulu oli valinnut kokoukseen kaksi edustajaa vuosiluokilta 5 ja 6. Yhteensä 22 oppilasta osallistui.

Tämän vuoden tapahtuman teemana oli lapsen oikeus turvallisuuteen, aivan kuten kansallisen lapsen oikeuksien viikon teema. 

Oppilaat jaetiin pienryhmiin, joissa he keskustelevat turvallisuudesta koulussa, koulupihalla ja verkossa. Saimme kuulla paljon hyviä ja viisaita kokemuksia ja näkemyksiä koskien kouluympäristön ja verkon turvallisuutta ja turvattomuutta – kiitos siitä!

Aamupäivän aikana kunnanjohtaja Stefan Svenfors kertoi työstään kunnan kapteenina ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Johanna Holmäng kertoi tehtävästään valtuutettuna.

Koulukuraattori Linda Fagerudd ja opettaja Kicki Enqvist puhuivat turvallisuudesta verkossa. Mukana oli myös kuntoneuvoja Jennifer Storrank, joka veti taukojumppaa osallistujille.

Lapsiparlamentin päätteeksi syötiin pizzaa, ja sen jälkeen oppilaat palasivat kouluihinsa taksilla.

Toivottavasti nähdään taas keväällä!

Teksti ja kuvat: Malin Henricson, kunnan tiedottaja

Taukojumppa, keskustelu turvallisuudesta ja pizza - lapsiparlamentti pähkinökuoreessa.