Ajankohtaista lapsille ja nuorille Ny pulkabacke har byggts vid Purmo skola
12.12.2022
Några barn åker pulka i den nya pulkbacken.

Nu kan alla barn åka pulka på rasterna och på fritiden. 

Ny pulkabacke har byggts vid Purmo skola

I höst har vi fått en ny och stor pulkabacke intill Purmo skola. Vi tror att det är den största pulkabacken i Pedersöre.

Dvar Johan Löfbacka som började med hela projektet. Han kom på det eftersom han hade byggt en slalombacke till sin son vid Sisbacka förra året. Den revs ner på våren. Johan tänkte att det bara skulle vara hans son och några grannbarn i slalombacken, men det slutade med att hela Purmo var där och åkte.

Johan ville att alla barn skulle ha tillgång till en stor backe, och började undersöka möjligheten att bygga en större pulkabacke vid Purmo skola. Där fanns ett område med tillräcklig fallhöjd. Dessutom var det på kommunens mark. Därför byggde de en pulkabacke vid Purmo skola.

Nu kan alla barn åka pulka på rasterna och på fritiden. Det var tolv pappor som var med och byggde på talko. Hela bygget tog ca. 210 timmar att bygga. Det hela kostade nog en hel del men kommunen gav bränslepengar.

De vet inte om det kommer en lift till backen. Det fanns redan ett skidspår som de gjorde större. Nu är skidspåret ca. en kilometer och sitter ihop med pulkabacken.

Foto: Isabella Mattjus 
Text: Alina Sandvik, Thea Käcko, Mira Östman och Josefine Westström.  

Från åk 6 i Purmo skola. 

Johan Löfbacka står nere i den nya pulkbacken.

Johan Löfbacka står i den nya pulkabacken.