Yksinäinen hiihtäjä hiihtää latua pitkin kohti aurinkoa. Tunnelmallinen kuva.

Valaistut hiihtoladut

Pedersören hiihtokeskus, Lappfors  

6 km valaistua latua.

Yhteyshenkilö IK Falken/Sixten Häggman, puh. 0405835096

Sää juuri nyt hiihtokeskuksessa.

Pännäinen (Lobergslänken)
Yhteyshenkilö: Torbjörn Södergård.
Valaistun ladun pituus on n. 1,5 km. Maasto on vaihtelevaa, jonkin verran nousuja. Ajo-ohjeet: aja Pännäisten keskustan kautta 8-tielle päin. Latu on tien oikealla puolella noin 200 m rautatieristeyksen jälkeen. Pysäköintitilaa löytyy. Illan ensimmäinen hiihtäjä sytyttää valot, jotka sammuvat klo 22.00.

Bergö, yhteyshenkilö IF PP/Lars Hagnäs, valot voidaan sytyttää  klo 17-21,
sammuvat automaattisesti klo 21

Edsevö, yhteyshenkilö IF PP/Lars Hagnäs.

Forsby, yhteyshenkilö Sören Jansson.

Kolppi, yhteyshenkilö Karl-Erik Nylund.

Lillby ja Sisbacka, yhteyshenkilöt Gösta Löfbacka, Henrik Nylund, Anders Lillqvist ja Bjarne Finnberg.

Ala-Ähtävä, yhteyshenkilö Peter Häggman. Valaistun ladun pituus on 2 km. Ladut sekä vapaalle että perinteiselle hiihtotavalle. Latu on suhteellisen vaativa. Kouluajan jälkeen saa käyttää koulun pysäköintialuetta.

Ähtävä, yhteyshenkilö Jarl Finell.

Åvist, yhteyshenkilö Kristine Grön.


Liikuntatoimiston yhteyshenkilönä
 toimii liikuntasihteeri Pontus Backlund, puh. 044-7168 713.

 

Kunnan kuntoladut


Ähtävä-Bäckby-Kruunupyy

Latu alkaa Ähtävän koululla (Överesse skola) ja kulkee Värnumin ja Bäckbyn kautta. Edestakainen matka Ähtävä-Fjölkoträsket on noin 20 km. Fjölkoträsketin kohdalta voi jatkaa Kruunupyyn latua Poraksen kylään, jolloin edestakainen matka on n. 43 km. Fjölkoträsketin kohdalla ja Kruunupyyn ladun varrella on laavuja ja grillipaikkoja. 

Katso Facebook/ Bäckbyspåret

Brännbacka-stortallen, Ala-Ähtävä

Brännbacka-ladun edestakainen pituus on n. 11,2 km. Lähtö Brännbackantieltä, missä on myös paikoitus Smeds M VVS Ab:n tontilla. Iltaisin ja viikonloppuisin saa käyttää myös Forslightin pysäköintialuetta. Katso Facebook/Skidespåri till Brännbacka-stortalle.

Åvallen - Fagerbacka - Manners

Ladun varrella on karttoja. Auton voi jättää Åvallenin urheilukentälle. Mahdollisuus valita 3 km:n, 11 km:n tai 18 km:n lenkit. Voit myös aloittaa Fagerbackasta, missä on myös paikoitusmahdollisuudet. Lisätietoja Facebookista, Fagerbacka skidspår.

Östensö - Edsevö - Härö

Lähtö Östensö skolasta Purmonjoen ja Ähtävänjoen yli Edsevöhön, mistä Härön kylän kautta Purmonjoen yli takaisin Östensöhön. Ladun pituus n. 9 km, pieniä mäkiä ja nousuja. Pysäköintimahdoliisuudet Östensö skolan tai Edsevön koulun alueilla.

Bergö

Pituus 5 km. Yhteyshenkilö IF PP/Lars Hagnäs.

Stampo kuntorata

Latu alkaa Sisbackan valaistun ladun varrelta, missä on viitoitus. Ladun pituus on n. 3,3 km + valaistun ladun pituus (n. 1,5 km).