Ajankohtaista Seuragaalassa palkittiin kulttuuri- ja urheilusuorituksia
27.1.2023
Palkinnonsaaja Carina Rönnlund, jolla on kukkia ja diplomi käsissään.

Carina Rönnlund palkittiin Pedersörekello-palkinnolla. Kuva: Dennis Rönngård

Seuragaalassa palkittiin kulttuuri- ja urheilusuorituksia

Pedersören Seuragaala järjestettiin koronataoun jälkeen taas fyysisena juhlana palkintojenjaolla Essegårdenissa. Kulttuuripalkinto Pedersörekello myönnettiin Carina Rönnlundille.

Kulttuuritalo Ax palkitsi myös vuoden tulisielun, vuoden nuoren, vuoden urheilijan, vuoden järjestäjän ja vuoden yhdistyksen 2022 sekä monta menestyksekästä urheilijaa.

Seuragaala järjestettiin perjantai-iltana 27. tammikuuta.

 

Pedersörekello 2022: Carina Rönnlund

Palkintoperustelut: Kulttuuripalkinto Pedersörekello myönnetään henkilölle, joka toimii intohimoisesti yhdistyselämän puolesta ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Tämän vuoden palkinnonsaaja on osallistunut maaseudun kehittämiseen sekä paikallisella että alueellisella tasolla. Palkinnonsaaja on omistautunut kylän nuorisotoimintaan, tehnyt työtä yleisurheilun puolesta, uusien tulokkaiden puolesta, ja sekä kylänsä että koko Pedersören parhaan puolesta. Hän on myös poliittisesti aktiivinen ja tekee työtä kansanterveyden eteen.

Yhdistystyö on tiimityötä ja yksilöllä on rajalliset resurssit. Mutta kaikki yhdistykset tarvitsevat toimeliaan voiman, joka pystyy kokoamaan yhdistyksen jäsenet erilaisten toimenpiteiden ja ponnistelujen ympärille. Rohkeudella ja vahvalla visiolla vuoden palkinnonsaaja on ollut avainasemassa, kun Pännäisiin on muodostautunut uusi yhdistystalo.

Vuoden palkinnonsaaja on sitoumuksellaan ollut mukana säilyttämässä Pännäisten kylän historiaa ja tekemässä kylää näkyväksi. Hänen tarmokkuutensa ansiosta kahdella yhdistyksellä on ollut rohkeutta investoida ja rakentaa uusi kohtaamispaikka Pännäisten asukkaille.

Pedersörekello 2022 -palkinnon saa Carina Rönnlund.

 

Vuoden urheilija: Nathalie Blomqvist

Palkintoperustelut: Vuoden urheilija on viime vuonna edustanut Suomea ja Pedersöreä isoilla areenoilla. Kauniilla, hyvällä juoksutekniikalla hän on onnistunut leikkaamaan sekunteja ja saavuttanut menestystä sekä juoksuradalla että maastossa. Vuoden urheilija on voittanut vuoden aikana PM- ja SM-kultaa. Hän on rikkonut 50 vuotta vanhan 22-vuotiaiden ennätyksen 1 500 metrillä. On jännittävää seurata, mitä tulevaisuus tuo tälle nuorelle ja lupaavalle urheilijalle tullessaan.

 

Vuoden järjestäjä: Veteraanien SM-kilpailujen järjestelytoimikunta (IK Falken)

Palkintoperustelut: Vuoden järjestäjä on jälleen kerran osoittanut kyvyn järjestää suuria tapahtumia, jotka vaativat lukemattomia talkootunteja, valmistautumista ja panostusta. Tunnussanalla "arvokkuus" tapahtumasta tuli ainutlaatuinen kokemus sekä osanottajille että yleisölle. Tapahtuma sai valtakunnallisesti kiitosta ja järjestäjä voi olla ylpeä saaneensa Pedersören Suomen kartalle.

 

Vuoden tulisielu: Gun Inborr

Palkintoperustelut: Gun Inborr on henkilö, joka on valmis auttamaan ja tekee työtä kulissien takana useissa seuroissa ja ennen kaikkea kotikylänsä Forsbyn eteen. Rahastonhoitajana ja kirjanpitäjänä seuroissa kuten Pedersöre pensionärsförening, Pedersöre Sfp, Forsby hembygdssällskap, Forsby på toppen ja Forsby bykyrka hän on tehtävässään tärkeä osa yhdistysten toiminnan sujuvuutta.

 

Vuoden yhdistys: Lillby uf

Palkintoperustelut: Vuoden yhdistys on elinvoimainen yhdistys, jolla on paljon, etenkin nuoria, aktiivisia jäseniä. Yhdistys on määrätietoisesti järjestänyt tansseja, mutta se on myös uskaltanut tehdä merkittäviä taloudellisia panostuksia artisteihin, jotka houkuttelevat suuren yleisön. Toiminta on astettain kasvanut ja nykyään yhdistys järjestää vuosittain kunnan suurimman musiikkitapahtuman, Klackenparty.

Klackenparty osallistaa monet Lillbyn asukkaat, iästä riippumatta, ja yhdistys on rakentanut laajan talkotyöläisten verkoston. Tanssien lisäksi Liitto ja Klacken ovat tärkeitä kohtaamispaikkoja Purmossa.

 

Pedersören nuori: Hugo Forsman

Palkintoperustelut: Palkinto myönnetään Hugo Forsmanille hienoista saavutuksista valokuvauksessa ja videotuotannossa.

Hugon kiinnostus valokuvaamiseen ja videokuvaukseen heräsi, kun hän kävi Sursik skolassa ja sai mahdollisuuden osallistua "Nuori yrittäjyys" -kilpailuun. Hän kilpaili ystävänsä Anton Lehdon kanssa Vaasassa. He voittivat ja etenivät finaaliin Helsingissä. Siellä heidät palkittiin parhaan yritysesittelyn palkinnolla. Tämä oli vuonna 2016. Vuotta myöhemmin he perustivat yhdessä Lentusfilm -yhtiön. Hugo oli silloin vain 16-vuotias. Yritys tunnetaan hienoista videomateriaalistaan ​​erilaisista tapahtumista. Tämä dokumentaatio on tärkeä kulttuurinen teko.

Hugo suoritti myöhemmin merkonomitutkinnon, josta hänellä on yrittäjänä ollut hyötyä.

Hugo on aina ollut energinen ja määrätietoinen. Näillä ominaisuuksilla hän on menestynyt kaikessa, johon hän on ryhtynyt. Valokuvauksen lisäksi hän on harrastanut telinevoimistelua ja hänet on nähty myös jalkapalloyhteyksissä.

Hugo on määrätietoisuudellaan osoittanut, että Pedersören nuorisolla on mahdollista tulla kuuluisiksi ja saada koko maailma työkentäkseen, jos on todella intohimoinen asiansa kohtaan.

Hän on hyvä roolimalli monille lapsille ja nuorille.

Palkitut mitalistit

KULTA

Nathalie Blomqvist (IK Falken), SM-kulta maasto 4 km, SM-hopea halli 3 000 m, Pohjoismaiden mestaruuskisat (PM), kulta, maasto.

Agnes Kulla (Pietarsaaren Ju-Jutsu), SM-kulta Hokutoryo Ju-jutsu juniorit.

Ramona Still (Pietarsaaren Ju-Jutsu), SM-kulta Hokutoryo Ju-jutsu juniorit.

Lucas Knuts (Nykarleby kraftklubb), SM-kulta penkkipunnerrus, PM-pronssi penkkipunnerrus.

Anne Söderlund (Armsport Esse), EM-kulta seniori ja master (vasen), EM-hopea seniori ja master (oikea), SM-kulta master (vasen+oikea).

Ida Wiklund (Armsport Esse), SM-kulta seniori (vasen+oikea).

Mika Forsén (Armsport Esse), SM-kulta, grandmaster (vasen+oikea).

Christoffer Envall (IK Falken), SM-kulta 100 m, 200 m ja 400 m (veteraanien SM H30).

Patrik Sandell (IK Falken), SM-kulta 100 m ja 400 m aitatjuoksu (veteraanien SM H50), SM-pronssi kuula (veteraanien SM H50).

Björn Sandler (IK Falken), SM-kulta 5 000 m ja 1 500 m (veteraanien SM H30).

Kristoffer Sandell (IK Falken), SM-kulta 100 m aitajuoksu ja 400 m aitajuoksu (veteraanien SM H40).

Frans Häggblom (IK Falken), SM-kulta pituushyppy (veteraanien SM H35), SM-hopea kolmiloikka (veteraanien SM H35).

Marjo Ena (IK Falken), SM-kulta rullahiihto vapaa ja perinteinen, (N55), SM-pronssi 1 500 m (veteraanien SM N50).

Tommi Tommiska (IF Åland), SM-kulta kiekko (veteraanien SM H50).

Tommy Gädda (Jeppis Functional Fitness Athletes ry), SM-kulta functional fitness (H35–39).

Petra Thodin (Vasa simsällskap), SM-kulta uinti, 50 m pu, 50 m vu, 100 m ph (lyhyt rata master-SM) 50 m pu, 50 m vu, 100 m vu, 100 m pu (pitkänradan master-SM), SM-hopea 100 m vu, 100 m medley, 50 m su (lyhyen radan master-SM), 50 m su (pitkän radan master-SM).

Gunilla Björklund (IK Falken), SM-kulta (yö-SM N70).

HOPEA

Emma Thodin (Vasa simsällskap), SM-hopea uinti 100 m medley (master SM lyhyt rata 25–29 v.), SM-pronssi uinti 100 m su ja 50 m su (lyhyt rata 25–29 v.) 100 m su (pitkä rata 25–29 v.).

Rasmus Huhtamäki (Pietarsaaren hiihtäjät, Seinäjoen Hiihtoseura), EM-hopea pyöräsuunnistus viesti H17, SM-hopea, ampumahiihto sprintti ja normaalimatka H17.

Andrej Lindqvist (Armsport Esse), SM-hopea master (vasen).

Esa Pouttu (Armsport Esse), SM-hopea grandmaster (vasen+oikea).

Niklas Wik (IK Falken), SM-hopea pyöräsuunnistus keski- ja pitkämatka (H35).

Sören Jansson (IK Falken), SM-hopea suunnistus (yö-SM H40).

Pia Sjölind (IK Falken), SM-hopea kiekko (veteraanien SM N45).

Mohammad Emran (Jeppis Badminton), SM-hopea sulkapallo (senior SM + 50 mixed nelinpeli).

PRONSSI

Emil Jansson (IK Falken), SM-pronssi suunnistus pitkämatka (H20).

Agnes Liljeqvist (Gamlakarleby IF), SM-pronssi maantiepyöräily (T16).

Valter Joensuu (IK Falken), SM-pronssi maastojuoksu 6 km (H19).

Isak Liljeqvist (Gamlakarleby IF), SM-pronssi XCO (H18).

Anki Vikström (JFK Agility), SM-pronssi agility, halli-FM, joukkue.

Lina Lindfors (IK Falken), SM-pronssi hiihtosuunnistus, SM pitkä (N35).

Susann Berg (IK Falken), SM-pronssi, ultrajuoksu.

Ole Sundqvist (IK Falken), SM-pronssi painonheitto (veteraanien SM H70).

Jörgen Backlund (IK Falken), SM-pronssi, pituushyppy (veteraanien SM H80).

Åke Tarvos (IF Pedersöre pojkarna), SM-pronssi, ratakävely, 5 000 m (veteraanien SM H75).