Seniorfestivalens logo.

Seniorfestivalen

Lördagen den 22 april 2023 kl. 10-15! Då blir det festival på Sursikbacken. Nejdens seniorer bjuds på aktiviteter och föreläsningar i varierande omfattning.

Företag och organisationer kommer att finnas på plats för att presentera allt från resor till datastöd och hjälpmedel. Yrkesakademins studerande medverkar med olika provtagningar och test. Dessutom utlovas information om Österbottens välfärdsområde och viktiga kontaktuppgifter, för att alla lättare ska få en klarare uppfattning om det nya systemet med vård och omsorg i Österbotten.

För att riktigt få till festivalstämning ska det naturligtvis vara sång och musik. Både allsång och musikframträdanden ingår i programmet. På listan finns också en modeshow och dansuppvisningar, liksom en paneldiskussion kallad ”De äldres råd”.

Seniorerna har möjlighet att testa olika fysiska aktiviteter vid så kallade ”pröva på stationer” i Sportis. Deltagarna kan välja bland petanque och sittdans, eller kanske lite gymträning eller golf? Ingen behöver koka mat den dagen för man kan köpa soppa och kaffe på plats.

Dagen planeras av pensionärsföreningarna i Esse, Pedersöre och Purmo tillsammans med kommunens äldreråd och kulturavdelningen vid AX. Planeringen inleddes i september och det har funnits gott om idéer. Föreningar och företag kommer att få en inbjudan att medverka och arrangörerna är öppna för ytterligare förslag – så att dagen ger alla närvarande en riktig festivalkänsla.

Vill du ställa ut? Mera information