Pedfest 18.6

Fjolårets succé återkommer! I år får du upptäcka Överesse, en av Pedersöres byar, med cykel.
Tillsammans med byns föreningar bjuder vi in till ett lekfullt evenemang med en rad olika aktiviteter. Du får äta dig mätt, upptäcka några av Överesses mest natursköna platser och samtidigt bekanta dig med föreningsutbudet, träffa folk och ha roligt.

Start och avslut vid Essegården mellan kl. 10-11. Sträckan man cyklar är ca 14 km. Evenemanget riktar sig till ung som gammal. Ingen åldersgräns men barn som är yngre än 10 år ska cykla i vuxet sällskap.
För att maten ska räcka åt alla så vill vi att du anmäler dig på förhand till kulturbyran@pedersore.fi. Anmäl dig senast den 13.6. Meddela också ev. dieter i samband med anmälan.

Är du nyfiken och vill veta mer innan du anmäler dig? Kontakta Kulturbyrån (kulturbyran@pedersore.fi eller ring 067850284).

Maten är streetfood inspirerad och föreningsfolket står för både servering och lättsamma aktiviteter längs med rutten. Du som deltar behöver bara gott humör, cykel, cykelhjälm och vattenflaska.

Rutten kan avklaras med vanlig cykel. Underlaget varier från asfalt, till grus och skogsvägar. Den snabbaste tävlingscykeln med smala däck passar inte utan det är komfort och njutning som gäller. Det är ingen tidtagning eller tävling utan du deltar i eget tempo och följer allmänt trafikvett. Arrangören har en servicebil om cykeln av en eller annan orsak slutar rulla och du behöver transport tillbaka till Essegården.
 
Barn under 10 år bör delta i vuxet sällskap eftersom rutten korsar Essevägen ett antal gånger. Du deltar också på egen risk och är inte försäkrad av arrangören. Vi rekommenderar att alla använder hjälm.
  
Deltagaravgift är 12€/vuxna och 6€/barn. Barn som inte cyklar själva, utan sitter i cykelsits/cykelvagn, deltar gratis. Maxavgiften är 40€ för en familj.
  
Alla som cyklar hela rutten deltar också i ett lotteri med fina priser.
    
Arrangör tillsammans med Kulturhuset AX är Överesse uf, Essegården, Överesse Marthaförening, Överesse Röda Korset lokalförening, Folkhälsan i Överesse, Överesse byaråd, Överesse Hembygdssällskap, Esse Armsport rf, Esse pensionärsförening, Esse Fbk.
 

Anmäl dig här 

Uppge namn och vem du anmäler. Meddela även ev. födoämnesallergier. Anmäl gärna hela ditt sällskap samtidigt eftersom alla får en egen starttid på förhand. Starttiden är för att undvika trängsel längs vägen och de olika stationerna. Man startar i grupper om 30 personer och starten sker var femtonde minut.