Föreningsgalan 2020

foereningsgalan

Fredagen den 24.1 kl. 19 står Sundby uf värd för den första Föreningsgalan. Det blir fest och galastämning när vi firar våra föreningar. Det blir kaffe, tilltugg och program.

Under kvällen tillkännager vi vem som får Pedersöreklockan och vi uppvaktar våra FM-medaljörer.

Nytt är att Kulturhuset AX utser Årets förening, Årets arrangör och Årets eldsjäl på förslag av allmänheten!
Årets ungdom, som utses av Ungdomsrådet, uppvaktas också.

Pedersöreklockans mottagare är redan vald av Kultur- och idrottsnämnden. Men ni har alla en chans att nominera någon eller några för övriga kategorier! Vi vill ha in era nomineringar senast 10.1.

Anmäl er till galan senast 19.1. Kom ihåg att meddela ev. matallergier.

Alla nomineringar och anmälan till festen sker till kulturbyran@pedersore.fi

 

Årets förening

En ideell och aktiv förening i Pedersöre vars arbete utmärks av engagemang och utveckling.
Priset är ett stöd, en uppmuntran eller belöning till den förening, som under året på ett tydligt sätt arbetat för en stark gemenskap under demokratiska former, som är inkluderande och har ett brett engagemang och en god och bred verksamhet.

Årets Eldsjäl

Årets eldsjäl är någon som gör det där lilla extra, som oförtrutet arbetar vidare med ideella krafter. Eldsjälen kan vara den tysta kraften bakom en förening eller en ledare som sporrar till engagemang.

Årets arrangör

En förening eller frivillig som under året ordnat ett evenemang som har engagerat många personer eller som på ett tilltalande sätt lyft fram Pedersöre som en aktiv kommun. Årets arrangör har också med sin verksamhet breddat serviceutbudet i kommunen på ett synligt sätt.
Årets arrangör kan även ha drivit ett betydande projekt som haft stor betydelse för kommunen och dess invånare.

Årets Ungdom
Utses av Ungdomsrådet, på förslag av allmänheten.
Årets ungdom är en person som är skriven i Pedersöre och är 29 år eller yngre. Årets ungdom ska ha utfört en påvisbar kulturell prestation och utnämningen är en uppmuntran för fortsatt verksamhet.

Välkommen!