Treier valmensi yrittäjiä: Opi rakentamaan voittajajoukkue

 

foretagarmiddag2018 2
Yrittäjäillallinen keräsi 162 henkilöä Purmon kouluun.

Henkinen valmentaja Christoph Treier kehotti yrittäjiä ajattelemaan huippu-urheilijoiden tavoin saavuttaakseen menestystä, kun hän luennoi Pedersören yrittäjäillalla.

Perinteinen yrittäjäillallinen keräsi 162 henkilöä Purmon kouluun keskiviikkoiltana.

Kunnanjohtaja Stefan Svenfors totesi, että hänen on vaikea keksiä uusia superlatiiveja kuvaamaan Pedersöressä toimivia, menestyviä yrityksiä.

– Kunnassa on aktiivisia ja pelottomia yrityksiä, joista olemme erittäin ylpeitä, sanoi Svenfors.

blomqvist holmaeng 2
Vuoden yrittäjä Leif Blomqvist kunnanvaltuuston puheenjohtajan Johanna Holmängin seurassa.

Tämän vuoden yrittäjäpalkinto annettiin Blomqvistin taimistolle Lepplaksista. Perustaja Leif Blomqvist halusi jakaa kunnian uskollisten työntekijöiden kanssa. Esimerkiksi Nina Forsman ja Anette Engström ovat molemmat työskennelleet yli 20 vuotta yrityksessä.

– Viime aikoina poikani David on tullut mukaan osakkeenomistajana ja työntekijänä. David on tehnyt elämästäni helpompaa ja kevyempää, varsinkin fyysisesti. Puku kutistuu vähän lisää joka vuosi, totesi Blomqvist.

treier 3
Christoph Treier puhui yrittäjien ja työntekijöiden motivoimisesta.

Henkinen valmentaja Christoph Treier puhui yrittäjien ja työntekijöiden motivoimisesta. Hän valmentaa noin seitsemänkymmentä huippu-urheilijaa, joista 22 on voittanut MM-kultaa tai olympiakultaa. Treier uskoo, että yrittäjät voivat menestyä ajattelemalla huippu-urheilijoiden tavoin. Treier mainitsi viisi avainsanaa: fyysinen harjoittelu, hyvä tekniikka, tukitiimi, tavoitteet ja henkinen vahvuus.

Treier käänsi urheilijan tavoitteet yritysmaailman termeiksi ja aloitti johtajuudesta. Hän huomautti, että kontrolloivan pomon aika on ohi.

– Pomo, joka pyrkii kontrolloimaan työntekijöitä, koetaan epäilevänä. Sen sijaan valmentava johtajuus tarkoittaa, että johtaja tekee kaikkensa auttaakseen työntekijöitään menestymään, Treier sanoi.

Hän kehotti myös yrityksiä rakentamaan voittajaryhmiä. Kun uusia työntekijöitä liittyy tiimiin, se tuo epätasapainoa työryhmään. Ensimmäiset viikot ovat kuherruskuukautta, kun kaikki ovat ystävällisiä ja välttävät ristiriitoja. Kuherruskausi ei kuitenkaan voi kestää ikuisesti.

– Jos olet hyvä pomo uskallat luoda tilanteita, jotka aiheuttavat erimielisyyttä porukassa. Hyvä ilmapiiri tarkoittaa, että työntekijät uskaltavat sanoa mielipiteensä luottaen siihen, että pomo hallitsee tilannetta.

Hän käytti jalkapallojoukkuetta Bayern Müncheniä esimerkkinä. Neljänsissä harjoituksissa uuden valmentajan komennossa syntyi tappelu kahden pelaajan kesken. Valmentaja keskeytti harjoitukset ja komensi pelaajat pukuhuoneeseen. Kun tilanne rauhoittui, pelaajat alkoivat keskustella. Erimielisyydestä päästiin irti. Tuloksena pelaajat alkoivat luottaa valmentajaan, koska he kokivat että hän hoitaa hankalia tilanteita.

– Ole onnellinen, jos sinulla on työntekijöitä, jotka uskaltavat kyseenalaistaa asioita. Tämä tarkoittaa, että olet luonut ilmapiirin, jossa ihmiset uskaltavat ilmaista mielipiteensä, sanoi Treier.

Treier antoi myös vinkkejä mainostamisesta. Yrityksen pahin painajainen on se, että sinulla on hyvä tuote, josta kukaan ei ole tietoinen. Treierin mukaan yrittäjän on suunniteltava mainoksensa niin, että sitä ei liitetä suoraan myyntiin.

– Tee mainos, joka auttaa asiakasta ilman ostopakon tunnetta, Treier sanoi.

Menestyvä myyntistrategia rakentuu myyjien yksilöllisten vahvuuksien hyödyntämiseen. Ei ole tuottavaa, jos kaikki toimivat ja työskentelevät samalla tavalla. Joku on hyvä hoitamaan asiakaskeskusteluja, joku toinen etsii uusia asiakkaita.

– Jos vaatimukset ovat korkeammat kuin pätevyytesi, käy huonosti. Sama pätee, jos sinulla on enemmän taitoja kuin työ vaatii, Treier sanoi.

Yhteenvetona Treier kehotti yrittäjiä erottamaan yrittäjän rooli omasta persoonasta.

– Pidä mielessä, että olet arvokas riippumatta suorituksestasi. Tee eroa sen välillä, mitä olet ja mitä teet, Treier sanoi.

Illan aikana kaksikko Alva Nygård ja Sebastian Holmgård esiintyivät musiikilla. Uffen ruoka ja kahvila valmistivat ruoan ja Purmon koti- ja kouluyhdistys oli leiponut omenakakun jälkiruuaksi.

Teksti ja valokuvat: tiedottaja Malin Henricson