Yhteistyölautakunta: Kaikilla on vastuu ehkäistä tuhkarokon leviämistä

Pietarsaarenseudun kunnallinen yhteistyölautakunta kehottaa väestöä kuuntelemaan terveydenhoitoviranomaisia tuhkarokon leviämisen estämiseksi.

Yhteistyölautakunta, joka koostuu Pietarsaarenseudun kuntien ja kaupunkien johtavista poliitikoista ja virkamiehistä, on perehtynyt viime aikojen informaatioon Larsmon esikouluikäisen lapsen tuhkarokko tapauksessa, sekä niihin toimenpiteisiin joihin tästä syystä on ryhdytty.

Lautakunta kehottaa väestöä kuuntelemaan terveydenhoitoviranomaisia, jotka harjoittavat todistepohjaista hoitoa ja informaatiota. Meillä on kaikilla yhteinen vastuu ehkäistä mahdollinen leviäminen.

Rokotteita koskevissa kysymyksissä lautakunta kehottaa asukkaita olemaan yhteydessä paikallisiin terveysasemiin. Mielestämme Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto on vallitsevissa olosuhteissa hoitanut tapauksen hyvällä tavalla. Informaatio on ollut helposti saatavilla ja hyvin organisoitu. Kunnia koko henkilökunnalle, etenkin niille jotka ovat tehneet ylityötä, akuutin ja tarvittavan informaation ja rokotusten takia.

Kiitos hyvästä yhteistyöstä myös Vaasan keskussairaalalle, sairaanhoitopiirille, Soitelle ja THL:lle.

Lisätietoa, katso 

Sosiaali- ja terveysvirasto Pietarsaaressa https://www.sochv.jakobstad.fi/etusivu

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, https://thl.fi/fi/