Satumainen lounasmenu kunnan keittiössä

Ida Lillqvist pitää lastenkirjoja kun hän seisoo Sursik skolanin keittiössä.
Ida Lillqvist on lukenut monta lastenkirjaa löytääkseen sopivia ruokalajeja ruokaviikon teemaksi.

Viikolla 44 valmistettu lounas kunnan keittiössä on saanut inspiraatiota lastenkirjoista. Se tarkoittaa sitä, että kouluissa ja päiväkodeissa tarjotaan esim. Pompin porkkanapihvejä, Eukko Pikkurillin perunoita, Pampulan nautapataa ja ‎Vaahteramäen Eemelin lihakeittoa.

Ida Lillqvist on suunnitellut ruokalistan osana opiskelutyötä. Hän on lukenut monta lastenkirjaa löytääkseen sopivia ruokalajeja. Lillqvist on myös laatinut tekstejä, jotka voidaan lukea päiväkodeissa, esikouluissa ja kouluissa ennen kuin ruokailijat istuvat ruokapöydän ääreen.

– Olen kirjoittanut pienen tekstin jokaiselle päivälle, juuri siitä kirjasta, josta päivän ruokalaji on otettu, Ida Lillqvist sanoo.

Yksiköillä, joissa tarjotaan välipala, myös välipalat tulevat saduista.

– Bärtil (Ylen lastenohjelmasta) joi todellisuudessa porkkanamehua, mutta me muutimme sen porkkanamarmeladiksi, Lillqvist kertoo tiistain välipalatarjonnasta.

Ruokalista viikko 44:

Maanantai: Viirun ja Pesosen makkarakiusaus, perunamuusia, kiinakaalisalaattia.

Tiistai: Pompin porkkanapihvit ja Eukko Pikkurillin perunat, valkokastike, salaattibuffet.

Keskiviikko: Kattokassisen lihapullat, spagetti, juureskasvibuffet.

Torstai: Pampulan nautapata, perunat, höystetyt vihannekset, puolukkakaali-salaatti.

Perjantai: Vaahteramäen Eemelin lihakeitto, Masa Mainion sämpylä.

Välipala viikko 44

Maanantai: Muumihiutaleet.

Tiistai: Bä bä Bärtilin porkkanamarmeladi, voileipäkeksejä ja hedelmiä.

Keskiviikko: Viirun makkaravoileipä

Torstai: Pepin letut

Perjantai: Bamsen jymyhunajasmoothie

Teksti& kuva: Malin Henricson, tiedottaja