Pedersöre hankkii maata Sursik-alueella

sursikostra 0042
Kyseessä oleva maa-alue näkyy kuvan alareunassa, Sursikin koulu- ja urheilukeskuksen takana.

Pedersöre hankkii strategisesti tärkeän maa-alueen Sursikin alueella Päännäisessä. Alue voi olla merkityksellinen Östensön ja Pännäisen uuden koulun rakentamisen kannalta.

Kunnan virkamiehet ovat jo pitkään yrittäneet hankkia maata koulu- ja urheilukeskuksen ympäristöstä. Työ on nyt tuottanut tulosta, kun Hans-Erik Stenin kanssa solmittiin sopimus maa-alueiden vaihdosta.

Kunta saa vaihdossa noin 8,6 hehtaarin suuruisen määräalan kiinteistöä Tolfmans 599-412-1-95. Alue sijaitsee aivan koulukeskuksen takana olevan linja-autopysäkin läheisyydessä. Vastineeksi Sten saa noin 40,6 hehtaarin metsäalueen Dragnäsissä Ähtävällä. Vaihtokauppaan sisältyy alueella kasvava metsä, lisäksi kunta maksaa Stenille 21 950 euron välirahan.

- Tällä tavalla voimme vahvistaa omistustamme strategisesti tärkeällä Sursik-alueella, sanoo kunnanjohtaja Stefan Svenfors.

Kunta suunnittelee parhaillaan uutta koulua Bennäsin ja Östensön alueelle. Uuden koulun sijainnista ei ole päätöstä, mutta hankittu maa-alue avaa uusia mahdollisuuksia.

Kunnanhallitus ehdottaa, että kunnanvaltuusto hyväksyy maa-alueiden vaihdon seuraavassa kokouksessaan 3. syyskuuta.