Päätös Peukaloisen toiminnasta siirtyy joulukuulle

Kunnanjohtaja Stefan Svenfors veti asian Peukaloinen-päiväkodin siirtämisestä Kolpin päiväkotiin pois kunnanhallituksen esityslistalta torstaina.

Pedersören opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta on ehdottanut, että Edsevössä toimivan, kaksikielisen Peukaloisen päiväkodin toiminta siirretään Kolpin päiväkotiin ensi syksynä. Jotta tämä olisi mahdollista, Kolpin esikoulun pitäisi muuttaa pois Kolpin päiväkodista Flynbo-kiinteistöön syksyllä 2019.

Lopullinen päätös uudelleenjärjestelystä tehdään vuoden 2019 talousarvion käsittelyn yhteydessä. Mutta asia vedettiin pois kunnanhallituksen listalta lisäselvityksiä odottaessa.

– Flynbo-kiinteistön remonttikustannukset eivät ole vielä selvillä. Voi olla, että hinta nousee alustavasta kustannusarviosta. Silloin meidän on syytä harkita, onko järkevää kunnostaa Flynbo esikoulua varten tilapäisen ratkaisun vuoksi, sanoo kunnanjohtaja Stefan Svenfors.

Kunta selvittää myös muita vaihtoehtoja Peukaloinen-päiväkodin toiminnalle, esimerkiksi, olisiko Edsevön koulussa tilaa.
Kunnanhallitus käsittelee asian seuraavassa kokouksessaan 3. joulukuuta.

Teksti: Malin Henricson