Yli 1600 pohjalaista on vastannut lasten ja perheiden palveluita koskevan kyselyyn

Pohjanmaalla toteutettiin syksyllä sähköinen kysely lasten, nuorten ja perheiden palveluista.

Kyselyn tavoitteena oli saattaa asukkaiden arvokas kokemustieto palveluista maakunnan päättäjien ja muutosjohtajien tietoisuuteen. Tutkimus toteutettiin yhteistyössä alueen korkeakoulujen, Åbo Akademin, Vaasan yliopiston ja Yrkeshögskolan Novian kanssa. Kyselyn toteuttamisen rahoitus tuli kansallisesta lasten- ja perheiden palveluiden muutosohjelmasta (LAPE) ja tilaaja oli Pohjanmaan LAPE-hanke.

Kysely suunnattiin lapsille, nuorille, perheisiin, vanhemmille ja huoltajille, ja sitä jaettiin mm. koulujen ja päiväkotien sähköisten viestintäkanavien, kuten Wilman ja Päikyn sekä neuvoloiden, terveysasemien, kuntien ja seurakuntien kautta. Yhteensä yli 1600 pohjalaista on vastannut kyselyyn.

Kyselyyn osallistuneet arvioivat eri palveluita ja vastasivat avoimiin kysymyksiin, mitkä palvelut toimivat hyvin kunnissa tai alueella ja mihin halutaan panostaa. 

Tervetuloa kyselytutkimusten tulosten julkistamis- ja tiedotustilaisuuteen. Tilaisuus järjestetään maanantaina 3.12.2018 klo 13.00 Åbo Akademin tiloissa/Academill, huone B624.

Samalla on mahdollisuus keskustella kansallisesta ja alueellisesta lasten- ja perheiden palveluiden kehittämistyöstä. Tilaisuudessa on mahdollisuus kuulla myös LAPE-hankkeen jatkosta. Kyselyn dataa tullaan jatkoanalysoimaan kansallisessa Aurora keinoäly-verkostossa.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Anne.Hietanen@novia.fi, 0447805458.