Seniorfestivalens logo.

Seniorifestivaali

Merkitse lauantai 22. huhtikuuta 2023 kalenteriin! Silloin pidetään festivaalit Sursikinmäellä. Alueen seniorit kutsutaan aktiviteettien ja luentojen pariin.

Paikalla on yrityksiä ja organisaatioita, jotka esittelevät kaikkea matkoista tietokonetukeen ja apuvälineisiin. Yrkesakademin opiskelijat ovat mukana ottamassa näytteitä ja tekemässä testejä. Lisäksi luvassa on tietoa Pohjanmaan hyvinvointialueesta ja tärkeistä yhteystiedoista, jotta kaikki saavat selvemmän kuvan uudesta sote-järjestelmästä Pohjanmaalla.

Festivaalitunnelmaa luodaan laululla ja musiikilla. Ohjelmaan sisältyy sekä yhteislaulua että musiikkiesityksiä. Ohjelmassa on myös muotishow ja tanssiesityksiä sekä paneelikeskustelu.

Senioreilla on mahdollisuus kokeilla erilaisia fyysisiä aktiviteetteja niin kutsutuilla kokeiluasemilla Sportiksella. Osallistujat voivat valita petankin ja istumatanssin tai kokeilla vaikkapa kuntosaliharjoittelua tai golfia. Ruokaa ei tarvitse laittaa festivaalipäivänä, sillä paikan päällä voi ostaa keittoa ja kahvia.

Päivän suunnittelusta vastaavat Ähtävän, Pedersören ja Purmon eläkeläisyhdistykset yhdessä kunnan vanhusneuvoston ja AXin kulttuuriosaston kanssa. Suunnittelu alkoi syyskuussa, ja ideoita on riittänyt. Yhdistykset ja yritykset saavat osallistumiskutsun, ja järjestäjät ovat avoimia lisäehdotuksille – jotta päivä tarjoaa kaikille läsnäolijoille oikean festivaalitunnelman.