Trädgård och inredning

 

Plantskola och blomstergårdar

Blomqvist plantskola startade sin verksamhet för 30 år sedan och är känd för ett stort och ovanligt sortiment. Plantskolan är populär bland trädgårdsentusiaster och grupper. Plantskolans specialiteter är förutom perenner och prydnadsbuskar bl.a. gammaldags, ovanliga och vinterhärdiga äppelsorter, frukt- och bärbuskar. Leif Blomqvist som driver plantskolan har också skrivit flera böcker. Mera info hittar du på blomqvistintaimisto.com.

I Pedersöre finns också många fina privatträdgårdar som öppnar sina grindar enligt överenskommelse.

Grupper som besöker Pedersöre med omnejd kan också kontakta Norra Österbottens Trädgårdsförening för mera information om privatträdgårdar.

På gamla Pedersöre prästgårds område driver idag Aspegrens trädgårdssällskap en stor trädgård. Missa inte ett besök på unika Rosenlund. Här finns också Pedersörenejdens hembygdsmuseum inhyst i ett gammalt stenfähus. Mera info hittar du på rosenlund.fi.

I Pedersöre finns också andra blomster- och trädgårdsspecialister. Petterssons trädgård i Esse odlar sommarblommor och julstjärnor på en 2500 m2 stor odlingsareal. I anslutning till växthuset finns en blomster- och presentaffär med blommor från egen odling, krukväxter, snittblommor, present- och inredningsprylar. I Sisbacka i Purmo finns Blomstertjänst Akleja, där du kan beställa blommor för alla tillfällen!

Inspiration och inredning

Lundagård är en butik som riktar in sig till dig som vill inreda med saker som har karaktär och historia. I butiken finns en sympatisk blandning av nytt, antikt, handgjort och vintage. Lundagård är också specialiserad på byggdelar och material för gamla hus. Butiken är inhyst i en gammal butikslokal mitt emot Purmo kyrka, i hjärtat av Sisbacka. Butiken är en rolig upplevelse för alla med intresse för gamla ting, vintage, design och återanvändning. Titta in, låt dig inspireras och shoppa med miljövänligt!  Har du inte möjlighet att besöka butiken så finns också lundagård som webshop.Mera info hittar du på lundagard.fi

Letar du efter en speciell present eller vill komplettera dina husgeråd? Då ska du ta tid att besöka Glenn i Sisbacka. Här hittar du ett brett sortiment av vinglas och högkvalitativa glasvaror. Mera info om sortimentet hittar du på glenn.fi 

Maja Home är specialiserade på lokalproducerade barnkläder av god kvalitet och i glada färger. I deras butik i Ytteresse hittar du också inredningsprodukter.